75 jaar geleden was Ramsel (in de Kempen) bezet door de Duitsers. Met “Oogst van Oorlog” duik je recht Ramsel “van toen” binnen. Een spannende thriller.

Posted by jsmolders - August 10th, 2019

 Oogst van oorlog speelt zich af in de zomer van 1944 tijdens de Duitse bezetting in Ramsel. Bruno Van Dam is de enige huisarts in het dorp en behandelt iedereen, zowel verzetslui als collaborateurs. Allen weten dat ze terechtkunnen bij de gewetensvolle dokter, maar wat ze niet weten is dat hij een Joods weesjongetje en twee Engelse piloten helpt onderduiken.

De zaken worden gecompliceerd wanneer Eric, zoon van de dokter, wordt opgepakt door de bezetters en weggevoerd; naar een werkkamp veronderstelt zijn vader. Afgrijselijke behandeling en uithongering wachten de jongeman.

De dokter beslist de Gestapoleider in Ramsel om te kopen om zijn zoon vrij te krijgen. Maar dan komt plots de bevrijding door de Engelsen en wordt hij door de Ramselaars beschuldigd van verraad. Het Joodse jongetje en een Engelse piloot getuigen over de risico’s die dokter Van Dam gelopen heeft door hen maandenlang in zijn huis te verbergen; waarop het tumult luwt.

Maar hier begint pas het echte stormachtige verhaal.  De Engelse versie van dit boek, Harvest of War,” was selected als finalist in de Beverly Hills Book Awards Competition. 

Het boek is verkrijgbaar:

  1. via je boekhandel
  2. via de volgende links, gewoon clicken:

https://www.shopmybooks.com/BE/nl/book/jan-smolders-1/oogst-van-oorlog 

https://www.shopmybooks.com/BE/nl/book/jan-smolders-3/oogst-van-oorlog-luxe-editie-1 

Voor de e-book versie : ga naar www.kobobooks.com, nederlands kiezen

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Author Information


Jan Smolders, author of Viral Games, The Convenient Fund and The Bridge of Whispers carries Belgian and USA passports, has lived in Belgium, Japan and Singapore, and resides in Florida. Read More...