Coronadagen “in je kot”? “Oogst van Oorlog” kan je helpen!

Posted by jsmolders - April 30th, 2020

De Coronamaatregelen, zoals “blijf in je kot”, roepen voor mij beelden op  die me de dagen onder Duitse bezetting tijdens de tweede wereldoorlog doen herbeleven.  Het hamsteren was toen ook al een van de zwakke punten van de maatschappij.

Mijn novelle “Oogst van Oorlog”,  die geselecteerd werd als finalist in de Beverly Hills Book Awards Competition, schildert beelden van vrijheidsbeperking, gedwongen gedrag en heldhaftigheid gepaard met lafheid die me vandaag al te bekend voorkomen. Leven onder druk, van bezetting of van Corona, is de achtergrond waartegen zich het opwindend verhaal van “Oogst van Oorlog” afspeelt. Lees eens een verhaal dat je kan opkrikken deze moeilijke dagen.

“Oogst van Oorlog” speelt zich af in de zomer van 1944 tijdens de Duitse bezetting in Ramsel. Bruno Van Dam is de enige huisarts in het dorp en behandelt iedereen, zowel verzetslui als collaborateurs. Allen weten dat ze terechtkunnen bij de gewetensvolle dokter, maar wat ze niet weten is dat hij een Joods weesjongetje en twee Engelse piloten helpt onderduiken.

De zaken worden gecompliceerd wanneer Eric, zoon van de dokter, wordt opgepakt door de bezetters en weggevoerd; naar een werkkamp veronderstelt zijn vader. Afgrijselijke behandeling en uithongering wachten de jongeman.

De dokter beslist de Gestapoleider in Ramsel om te kopen om zijn zoon vrij te krijgen. Maar dan komt plots de bevrijding door de Engelsen en wordt hij door de Ramselaars beschuldigd van verraad. Het Joodse jongetje en een Engelse piloot getuigen over de risico’s die dokter Van Dam gelopen heeft door hen maandenlang in zijn huis te verbergen; waarop het tumult wat luwt, maar niet voor lang, want hier begint pas het echte stormachtige verhaal.

Het boek is verkrijgbaar:

  1. via je boekhandel
  2. via de volgende links, gewoon clicken:

https://www.shopmybooks.com/BE/nl/book/jan-smolders-1/oogst-van-oorlog 

https://www.shopmybooks.com/BE/nl/book/jan-smolders-3/oogst-van-oorlog-luxe-editie-1 

Voor de e-book versie : ga naar www.kobobooks.com, nederlands kiezen

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Author Information


Jan Smolders, author of Viral Games, The Convenient Fund and The Bridge of Whispers carries Belgian and USA passports, has lived in Belgium, Japan and Singapore, and resides in Florida. Read More...